Mooiste spots voor zonsondergang

Santorini, ook wel bekend als Thira, is een Grieks eiland dat reizigers trekt die op zoek zijn naar adembenemende zonsondergangen. Dit paradijselijke eiland staat vooral bekend om de magische momenten waarop de zon langzaam achter de Caldera verdwijnt en de hemel in vuur en vlam zet. Het schilderachtige decor wordt gevormd door charmante gebouwen met hun witgekalkte muren en blauwe koepels. hieronder benoem ik de mooiste spots voor zonsondergang op Santorini.

Wanneer vindt de zonsondergang plaats op Santorini?

Op dit moment is het ontzettend eenvoudig om te achterhalen wanneer de zon ondergaat in Santorini. Met behulp van onze smartphones worden we voorzien van exacte tijdstippen, waardoor we ons uitstekend kunnen voorbereiden. Ter illustratie zie je hieronder de geschatte tijden voor iedere maand, zodat je een idee krijgt van wat je kunt verwachten. Echter, wees niet verward indien je in augustus of september aankomt. Naarmate de maand vordert, worden de dagen namelijk korter. Om die reden zal de zon eerder ondergaan dan het oorspronkelijke uur dat wordt aangegeven.

April: 19:30 tot 20:00 uur
Mei: 20:00 tot 20:30 uur
Juni: 20:30 en 20:40 uur
Juli: 20:25 tot 20:40 uur
Augustus: 19:50 tot 20:25 uur
September: 19:00 tot 19:45 uur.

Oia: nummer 1 voor zonsondergang

Oia, een stadje in het noorden van het eiland, staat bovenaan onze lijst om zijn adembenemende zonsondergang op Santorini. Het heeft de meest schilderachtige uitzichten en betoverende witte huizen met blauwe koepels die tegen de kliffen aanleunen. Jaarlijks trekt Oia duizenden toeristen aan vanwege een van ’s werelds meest romantische zonsondergangen. Terwijl de zon achter de vulkanische eilanden in de Caldera langzaam naar beneden zakt, vult de lucht zich met warme tinten van oranje en roze. Je kunt deze magische ervaring het beste beleven op een van de talloze terrassen, cafés en bars die zich hier bevinden. Voor een gegarandeerd mooi uitzicht, bezoek het oude kasteel van Oia op tijd, want dit is een drukke plek rond zonsondergang. Lees ook

Mooiste spots voor zonsondergang Oia

Fira: de hoofdstad

Fira, de levendige hoofdstad van het hele eiland, is een totaal andere plek om te genieten van de zonsondergang. Vanuit deze locatie zie je een prachtig panoramisch uitzicht op de Caldera en de omliggende eilanden. Deze stad op zichzelf biedt talloze opties voor lekker eten en bruisende uitgaansgelegenheden, waardoor je niet alleen kunt genieten van de betoverende zonsondergang, maar ook van het bruisende stadsleven. De combinatie van een levendige sfeer en een magische zonsondergang maakt Fira absoluut een van de meest geliefde bestemmingen op het eiland. Lees ook de blog over het pittoreske dorpje Fira.

Mooiste spots voor zonsondergang fira

De Akrotiri vuurtoren

De Akrotiri-vuurtoren, gevestigd in het zuidwesten van dit eiland, biedt niet enkel een prachtig uitzicht op de zonsondergang en de indrukwekkende Caldera, maar eveneens een intrigerende historische allure. Deze vuurtoren, welke haar oorsprong vindt in het negentiende-eeuwse tijdperk, torent boven de Egeïsche Zee uit en presenteert ons een panoramisch vergezicht over het omliggende terrein. Een idyllische plek om getuige te zijn van de ondergaande zon die langzaam achter de vulkanische eilanden verdwijnt. De zee word daarmee getransformeerd tot een schitterende weerspiegeling van goudkleurige en oranje tinten.

Skaros Rock

De noordwestkant van Santorini herbergt Skaros Rock, een historische plek die bekend staat om zijn adembenemende uitzicht op de Caldera. In het verleden diende deze locatie als onderdak voor een imposant middeleeuws Venetiaans kasteel. Dit werd doelbewust gebouwd om het eiland te beschermen tegen gewelddadige piratenaanvallen. Hoewel enkel nog ruïnes overblijven, vormen ze tegenwoordig de belangrijkste trekpleister en bieden ze een schilderachtig decor voor een onvergetelijke zonsondergang.

Skaros Rock

Immerovigli

Ten noorden van Fira ligt Immerovigli, een plaats die een verademing biedt voor wie de drukte van Oia wil ontvluchten. Dit betoverende dorpje is ideaal voor wie op zoek is naar een serene sfeer om te genieten van de adembenemende zonsondergang. De uitkijk op de Caldera blijft hier nog steeds verbluffend, maar de drukte blijft op afstand. Immerovigli heeft ook een scala aan accommodaties met prachtige terrassen en privézwembaden, waardoor je in alle rust kunt genieten van de zonsondergang. Tip: Aegean Restaurant in Imerovigli voor een geweldig uitzicht.

Mooiste spots voor zonsondergang Aegean

Zonsondergang vanaf een boot

De zonsondergang op Santorini is werkelijk adembenemend. Maar stel je eens voor dat je deze ervaring naar een hoger niveau tilt door je eigen uitkijkpunt te creëren vanaf een prachtige boot! Terwijl de kapitein behoedzaam langs de kust vaart, kun jij volop genieten van de schitterende zonsondergang die langzaam maar zeker in het oneindige water verdwijnt.

Santo Wines: Pygros

Santo Wines is een wijngaard die gevestigd is in het charmante dorpje Pyrgos. Het staat bekend om zijn voortreffelijke wijnen, maar ook om de adembenemende locatie met uitzicht op de Caldera. Hier kun je optimaal genieten van een glas lokale wijn (een wijnproeverij!) terwijl je getuige bent van de zonsondergang. Het terras van Santo Wines biedt een onvergelijkbaar panorama over de Caldera, de sprankelende Egeïsche Zee en de schilderachtige omliggende eilanden. De combinatie van verrukkelijke wijnen, authentieke gerechten en een onvoorspelbare zonsondergang maakt dit tot een buitengewone en onvergetelijke belevenis.

Santo Wines