Beste reistijd

Santorini, het eiland dat ook wel bekend staat als Thira, ligt in de Egeïsche Zee en maakt deel uit van de prachtige Cycladen. Dit stukje paradijs is ontstaan uit een vulkaanuitbarsting en bestaat uit maar liefst zes eilanden: Thira, Thirasia, Aspronisi, Palea Kameni, Nea Kameni en Christiani. De bruisende hoofdstad van deze adembenemende eilandenarchipel is gevestigd in het charmante Fira, dat zich bevindt op het hoofdeiland Thira. Ben jij opzoek naar de beste reistijd voor het plannen van jouw reis? Lees dan snel verder.

Klimaat

Het eiland Santorini geniet van een aangenaam mediterraan klimaat, sterk beïnvloed door de Egeïsche Zee. Gedurende de zomermaanden heerst hier warmte en droogte, met zeldzame regenbuien die zich voordoen. De wintermaanden daarentegen zijn beduidend frisser, waardoor het eiland niet geschikt is als winterzonbestemming. In de herfst, winter en lente valt er echter aanzienlijk meer neerslag, wat bijdraagt aan het groene karakter van deze eilanden. Langs de kust zorgt de verkoelende zeewind voor de nodige verlichting tijdens de heetste dagen van de zomerperiode.

Beste reistijd

Het zomerseizoen is de ultieme tijd om naar Santorini te reizen. Met temperaturen die rond de 30 graden liggen, kun je bijna elke dag genieten van zomerse warmte in juni, juli en augustus. Zelfs september blijft het aangenaam met maximumtemperaturen van ongeveer 25 graden en een laag risico op regen. In juli en augustus is er praktisch geen kans op neerslag. Vanaf eind september beginnen er echter wat meer wolken te verschijnen. In oktober trekt de zon zich nog verder terug en neemt het risico op slecht weer toe. Hierdoor stijgt ook de kans op neerslag in deze herfstmaand.

De beste deals santorini

 641,00

Hotel Kamari Beach is een 3 sterren accommodatie in Kamari. U boekt deze reis direct bij onze partner Sunweb. Nu vanaf EUR 641.00 per persoon.

 568,00

Appartementen Black Sand is een 3 sterren accommodatie in Kamari. U boekt deze reis direct bij onze partner Sunweb. Nu vanaf EUR 568.00 per persoon.

 514,00

Hotel Beach Boutique is een 3 sterren accommodatie in Kamari. U boekt deze reis direct bij onze partner Sunweb. Nu vanaf EUR 514.00 per persoon.