Auto huren Santorini

Van plan om een auto te huren in Santorini? Waarom niet! Met een huurauto ontdek je de prachtigste plekjes van dit eiland. Weg met dure taxi’s en overvol openbaar vervoer, ervaar ultieme vrijheid tijdens jouw vakantie. Alvorens je achter het stuur kruipt, geven we je graag enkele waardevolle tips, voor het huren en rijden van een auto in Griekenland. Zo ben jij optimaal voorbereid op de weg die voor je ligt!

Auto huren santorini

Hoe zijn de wegen

In het algemeen zijn alle Griekse eilanden voorzien van verharde wegen op de meest gebruikelijke routes. Af en toe kan er echter een kuil in de weg zitten, dus wees altijd alert. Niettemin kun je met vertrouwen een auto huren in Griekenland. In Santorini zijn er ook onverharde wegen te vinden. Deze wegen zijn over het algemeen veilig om te gebruiken, maar houd er rekening mee dat de veiligheid snel kan veranderen bij regenval. Niet alle auto’s zijn geschikt voor deze wegen. Bovendien is jouw huurauto niet verzekerd als je een onverharde weg zonder officieel wegnummer neemt. Eventuele schade aan de huurauto, zoals een lekke band of gebroken ruit door opspattende steentjes, komt voor jouw eigen rekening. Doe daarom altijd wat voorzichtiger wanneer je rijdt op onverharde wegen.

Navigatie

Een interessante optie om te gebruiken in Santorini is de navigatie app: Google Maps. Deze app toont de meeste wegen en neemt deze mee in de gekozen route, inclusief onverharde wegen. Het is erg handig om online te navigeren, omdat de app ook actuele verkeersinformatie weergeeft. Het is echter wel raadzaam om altijd van tevoren de kaart van het gebied waarin je wilt rijden te downloaden in Google Maps. Op die manier kun je namelijk nog steeds zonder internet navigeren wanneer het signaal wegvalt.

Tanken Santorini

In Griekenland zijn er diverse bekende tankstation merken zoals EKO, BP en Shell. Het tanken van je huurauto verloopt hier echter anders dan in Nederland. Hier wordt het full service principe gehanteerd, wat betekent dat een pompbediende de taak van het tanken op zich neemt. Je geeft simpelweg aan hoeveel brandstof je wilt tanken – of dit nu een volle tank is of voor een specifiek bedrag – waarna je uiteindelijk ook met deze pompmedewerker afrekent. Hoewel steeds meer plekken in Santorini betalingen met creditcard accepteren, is het raadzaam om altijd voldoende contant geld bij je te hebben voor de zekerheid.

Verkeersregels

Het rijden van een auto in Griekenland is niet ingewikkeld, omdat veel verkeersregels overeenkomen met die in Nederland. In Santorini rijd je gewoon aan de rechterkant van de weg en alleen inhalen aan de linkerkant is toegestaan. Echter, er zijn toch enkele afwijkende regels waarvan het belangrijk is op de hoogte te zijn wanneer je een auto wilt huren in Santorini.

  • Wanneer je door de bergen rijdt, heeft het verkeer dat omhoog gaat altijd voorrang op het verkeer dat naar beneden gaat op smalle wegen.
  • Iets anders dan wat wij gewend zijn, is het blauwe ronde verkeersbord met een rode, diagonale balk en een Romeinse I of II erop. Dit bord betekent dat je tijdens de oneven maanden (I) of even maanden (II) van het jaar daar niet mag parkeren.
  • Het is verboden om je auto naast een gele streep te parkeren. Voor normale personenauto’s geldt binnen de bebouwde kom een maximumsnelheid van 50 km per uur, buiten de bebouwde kom varieert dit tussen 90 en 110 km per uur en op snelwegen mag je maximaal 130 km per uur rijden.

Kosten huurauto

De kosten voor het huren van een auto in Santorini zijn sterk afhankelijk van verschillende factoren. Je reisperiode, hoever van tevoren je boekt en de locatie waar je de auto ophaalt. In het laagseizoen kun je al een huurauto vinden vanaf €35 per dag, inclusief een volledige verzekering. Tijdens het hoogseizoen liggen de prijzen echter rond de €70 per dag. Wij raden altijd aan om een auto te boeken via Sunnycars, aangezien zij betrouwbaar zijn en goede service bieden in Santorini. Het is namelijk verstandig om bij een betrouwbare partij te boeken, gezien de kans op schade en problemen onderweg.

Bij Sunnycars is een volledige verzekering altijd inbegrepen bij de prijs en kun je gratis wijzigingen aanbrengen aan je boeking. Daarnaast worden alle voorwaarden duidelijk vermeld. In geval van problemen tijdens je reis, kun je altijd rekenen op Nederlandstalige hulp via hun 24/7 noodnummer. Je hoeft dus geen zorgen te maken over onaangename verrassingen of misverstanden; alles wordt vergoed en geregeld wanneer er iets misgaat. Hoewel je misschien iets meer betaalt dan bij andere aanbieders, is dit het zeker waard aangezien je dan nergens meer zorgen over hoeft te maken tijdens je reis. Voor ons is deze gemoedsrust onmisbaar tijdens het reizen.