Wandelen op Santorini

Santorini, het Griekse pareltje in de Egeïsche Zee, staat bekend om zijn witte huisjes, blauwe daken en spectaculaire caldera. Maar wist je dat het eiland ook een paradijs is voor wandelaars? Met tal van routes die je langs adembenemende landschappen, charmante dorpjes en verborgen schatten leiden, is Santorini de perfecte bestemming voor een actieve vakantie. Lees snel verder over wandelen op Santorini.

Een wandeling langs de caldera rand

Een van de populairste wandelroutes op Santorini is de tocht van Fira naar Oia. Deze 10 kilometer lange route voert je langs de rand van de caldera, met aan de ene kant de diepblauwe zee en aan de andere kant de pittoreske dorpjes Fira, Imerovigli en Oia. Onderweg geniet je van onvergetelijke uitzichten op de caldera, de omliggende eilanden en de prachtige zonsondergang.

Ontdek de verborgen dorpjes

Santorini heeft veel meer te bieden dan alleen Fira en Oia. In het binnenland van het eiland vind je charmante dorpjes die nog door het massatoerisme zijn ontdekt. Wandel door de smalle straatjes van Pyrgos, Megalochori of Emborio en bewonder de traditionele architectuur, de gastvrije tavernes en de lokale bevolking.

Wijnproeven met panoramisch uitzicht

Santorini is ook bekend om zijn wijnen. Maak een wandeling door de wijngaarden van het eiland en geniet van een wijnproeverij met een panoramisch uitzicht over de caldera. Er zijn verschillende wijnmakerijen die rondleidingen en proeverijen aanbieden, zoals Santo Wines, Gavalas Winery en Domaine Sigalas.

Tips voor wandelaars

  • De beste tijd om te wandelen op Santorini is in de ochtend of late namiddag, wanneer de temperaturen nog aangenaam zijn.
  • Zorg voor stevige wandelschoenen en neem voldoende water mee.
  • Draag een zonnebril, hoed en zonnebrandcrème, want de zon kan fel zijn.
  • Sommige routes kunnen steil zijn, dus wees in goede conditie.
  • Er zijn diverse wandelkaarten en gidsen beschikbaar, zowel online als in de lokale winkels.
  • Respecteer de natuur en laat geen afval achter.

Wandelen op Santorini is een unieke en onvergetelijke ervaring. Of je nu een ervaren wandelaar bent of een beginner, er is zeker een route die bij je past. Dus lace up your boots and discover the beauty of Santorini on foot!

Extra tips

  • Voor een avontuurlijke wandeling, ga naar de Profitis Ilias, het hoogste punt van Santorini.
  • Wandel naar de Akrotiri-opgravingen en leer over de Minoïsche beschaving.
  • Maak een boottocht naar de vulkaan en wandel naar de top voor een onvergetelijk uitzicht.
  • Combineer je wandeling met een bezoek aan een museum of een kerk.

Bekijk hier het hele aanbod van Santorini.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *